Flere boligejere vælger solcelleanlæg

Standard
Flere boligejere vælger solcelleanlæg

Idag er der stor fokus på miljø og energi. Derfor er det næsten bliver en selvfølge, at vi gør os nogle overvejelser om, hvordan vi kan hjælpe miljøet. Med solceller på hustaget, kan du både spare penge på EL-regningen og samtidig skåne miljøet. Ved at få installeret et solcelleanlæg på taget opnår du altså fordelen fra begge verdener. Solceller har været meget oppe i medierne og siden 2011, er siden da, er det også gået rigtig stærkt med salget af der energibesparende paneler.

Kigger man på papiret, er det også tydeligt at se, at der er langt flere fordele end ulemper ved at få monteret solceller på sit hus netop nu. Priserne er nemlig faldet markant igennem de seneste år, i takt med, at solcelleproducenterne er blevet langt bedre til at udvikle teknologien. Idag koster et solcelleanlæg omkring 100.000 og selv om det er et højt beløb for de fleste, kan der være en besparelse på op til 1.000 kr. om måneden. Det er altså en langsigtet investering, hvorfor det også er vigtigt, at man vælger et godt anlæg, med garanti, som vil fungere upåklageligt igennem årene.

Hvor findes de bedste solceller?

Der er lavet flere undersøgelser på, hvor man får de bedste solceller. I en af de seneste tests fra 20 solcelle producenter, viser resultatet, at du får det som producenten lover, og lidt til. Med andre ord, hvis producenten siger at dit solcellepanel vil levere så og så meget el, så gør de som minimum også det og det er jo positivt. Derfor er det vigtigt at forhøre sig, hvor meget solcellerne leverer af energi, da det så er forholdsvis nemt at finde ud af, hvor mange penge der er at spare hver måned og hvornår investeringen er tjent hjem.

Dyre kontra billige solcelleanlæg

Endvidere viser resultatet fra undersøgelsen at mange af de forskellige solcellepaneler leverer den samme mængde strøm. Dog er solcelleanlæg fra SunPower en tand kraftigere og ligger sig derfor i spidsen i forhold til effektivitet.

Der er lukket for kommentarer.