Skal dit næste møbel være brugt?

Standard
Skal dit næste møbel være brugt?

Mange kontormøbler efterlades i det tomme kontorhaller, når et større firma flytter til et nyt sted i landet. Oftest er møblerne knap nok blevet brugt, inden de ansatte er blevet rykket et andet sted hen. Da møblerne stadig er i fin stand, nogle gange som nye, så er det et enormt ressourcespild. Heldigvis har forbrugerne – både firmaer og privatpersoner – efterhånden fået øje på de fordele, der følger med et brugt møbel, frem for de splinternye.

For det er ikke blot kontormøbler, der i dag sælges i stor stil, rundt omkring i landet. Generelt er møbelmarkedet præget af, at danskerne hellere vil købe nogle brugte møbler, når stuen, hjemmekontoret eller lignende skal indrettes. Derfor er der kommet et voksende marked for brugte møbler. Alt lige fra møbler hentet ud af et dødsbo eller den gamle 80’er-sofa kan efterhånden også findes i helt nye hjem.

Tre grunde til at flere danskere køber brugte kontormøbler

Der er flere årsager til, at de brugte møbler er blevet mere og mere populære. Her er de tre mest væsentlige grunde:

  • Brugte møbler luner i husholdningsbudgettet. Ofte er der en god chance for, at du kan spare penge på dit næste indkøb af møbler, hvis du køber brugt. Selvom eksempelvis en kontorstol har stået i en hal i et par måneder, så er det ikke ensbetydende med, at de er ubrugelige. Når støvet lige er blevet fjernet fra armlænet, så gemmer der sig en ganske glimrende kontorstol, der er funktionsdygtig i mange år endnu.
  • Du er med til at skåne miljøet, hvid du køber brugte møbler. Frem for at se et næsten nyt skrivebord ende sine dage på forbrændingen, så kan du spare den CO2, hvis skrivebordet får en plads hos dig. Det er særligt firmaer, der er begyndt at tænke på miljøet.
  • En af de største årsager til det stigende salg af brugte møbler er, at antikke eller brugte møbler har en form for historie. De har en form for patina, som nye møbler bare ikke har på samme måde. Om det er få år eller flere årtier, så er der ofte mere charme og stil over et lidt ældre skrivebord.

Der er altså flere gode grunde til at vælge de brugte kontormøbler, næste gang du skal købe ind til din bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *