Sådan gør du dine havemøbler fri for alger

Standard
Sådan gør du dine havemøbler fri for alger

Hvert eneste forår er der mange danske boligejere, der må sande, at deres havemøbler er blevet angrebet af alger. Det er meget svært at undgå i et land som Danmark, hvor klimaet er så omskifteligt år for år. Den store mængde af nedbør og sol gør vejret meget fugtigt, hvilket betyder, at alger har bedre betingelser for at vokse og sprede sig. Det er specielt i skyggen, at problemet er svært at komme til livs og ofte kræver en større indsats i form af en algebehandling. Derfor er der også mange danskere, der kæmper med spørgsmålet:

Hvordan fjerner man alger på havemøbler?

Der er flere måder, man kan gøre det på. Som udgangspunkt er rindende vand og en hård børste altid en god start. Måske er du heldig, og har at gøre med alger, der giver nemmere slip på overfladen. Men viser algerne at være mere genstridige, kan du med fordel tilsætte en omgang husholdningseddike, der vil være med til at få algerne til at give lettere slip på træet. Husk på, at det er vigtigt at behandle hele møblet, da algerne med stor sandsynlighed er over det hele, også selvom, at det ikke ser sådan ud.

Tænk dig om, før du starter en algebehandling

Er eddike ikke nok til at få has på de grønne alger, kan du ty til endnu stærkere midler. Der findes mange algebehandlingsmidler på markedet, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i tingene, inden du vælger produktet der skal fjerne algerne fra dine havemøbler. Ikke alle algemidler er godkendte til brug i Danmark og kan i værste tilfælde forårsage skader på miljøet og grundvandet. Undersøg derfor om det er godkendt til brug af Miljøstyrelsen. Herefter er det bare at gå i krig med algerne. I langt de fleste tilfælde vil en algebehandling holde alger og mos på afstand men nogle gange kan de hurtigt skyde frem igen. I såfald kan du overveje at tage kontakt til en fagmand for råd eller hjælp.

Læs mere om hvordan du beskytter dine havemøbler med en algebehandling her:

http://www.algeteknik.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *