Moderne radioer får plads i vores hjem

Standard
Moderne radioer får plads i vores hjem

At bytte sin aldrende radio ud med en ny koster i dag ikke mange hundrede kroner. Ønsker du samtidig at beholde retro-looket men slippe for knitren og støj, så kan du med nutidens retro- og DAB radioer få det lige som du ønsker.

Er du på udkig efter en radio kan du passende overveje at vælge en med DAB-modtager – men hvad betyder DAB? Svaret er Digital Audio Broadcasting som for dig betyder et stort udvalg af radiokanaler og programmer så som jazz, klassisk m.v. som slet ikke findes på FM frekvensen/båndet og i digital lydkvalitet. Samtidig er det med de smarte nye DAB radioer lynhurtigt at finde frem til en kanal igennem den forbedret søgefunktion.

Hvad er vigtigt at kigge efter i en DAB radio?

Der er mange ting som du skal lægge mærke når du skal på jagt efter en DAB radio. Den primære ting er selve lyden i forhold til musik og tale. Se også efter hvad radioen har af tilslutningsmuligheder på bagsiden hvis du f.eks. ønsker at koble en ekstra højtaler i den eller tilslutte radioen til anlægget.

Populære internet og DAB radioer i de danske boliger

Markedet boomer med forskellige radioer med DAB, internet og FM og det kan derfor være svært at se skoven for bare træer. Heldigvis findes der utrolig mange sider i dag som anmelder produkter herunder også DAB radioer hvilket bidrager til troværdigheden da man ikke altid bør tage producentens ord for gode varer.

Tangent DAB 2go

dab radio

En af de mest populære radioer derude er Tangens 2go. DAB radioen bruger genopladelige batterier og er holde til at holde strøm. Visuelt er den i flot retro stil og kan stå på bordet eller hænges op på væggen med et tilhørende vægbeslag. Varianten 2go er specielt egnet til at tage med på farten med sit aluminiumshåndtag og man kan tydeligt høre at lyd og musik leveres i høj kvalitet fra den 3 tommer store højtaler.

Der findes mange flere DAB radioer på markedet og det er derfor altid en god idé at lytte til hvad andre brugere og læse flere anmeldelser om DAB inden du kaster dig ud i det endelige køb.

3 kommentarer

 1. Hej Mikkel

  Rigtig god anmeldelse. Er på jagt efter en DAB radio og nu er jeg helt sikkert et skridt nærmere en endelig beslutning så tak. 🙂

  Venlig hilsen,
  Jonas

  • Hej Jonas!

   Er glad for jeg kunne hjælpe. 😉 Held og lykke med valget af din nye radio!

   Fortsat rigtig god lørdag. 🙂

   Mikkel

 2. Hej Mikkel

  Rigtig god artikel. Fik selv lidt inspiration til hvad man skal kigge efter i en DAB radio. 😉

  Venlig hilsen
  Mette