Nyt gulvafløb holder dit badeværelse pænt

Standard
Nyt gulvafløb holder dit badeværelse pænt

Det danske design optimerer hele tiden den måde, vi indretter badeværelset på i vores bolig. Mens man tidligere har sat meget fokus på håndvaske, opvarmede gulve og stilrene bad, er turen nu kommet til afløbet i badeværelset. Her har man ikke haft travlt med at iværksætte og designe, men det har alt sammen ændret sig, hvilket også kommer til udtryk, når man kigger på de nye produkter, der er på markedet.

En af de største og mest kendte VVS-innovatører i markedet er Unidrain A/S, der med deres gulvafløb har formået at skabe en løsning som for alvor har ramt rigtigt hos forbrugerne. Sidenhen er der kommet flere producenter til med deres egen løsning for, hvordan et moderne gulvafløb bør se ud og fungere.

Læs også: Gulvafløb – et designelement til badeværelset

Diskret design giver plads til andre ting end badeværelsets gulvafløb

Gulvafløbet i ældre boliger fylder generelt en hel del for det blotte øje, hvilket skyldes de ældre installationer som ikke er fulgt med tiden. Her er det typisk kommet til udtryk gennem en stor rund metalrist, solidt placeret midterst i brusekabinen. Sådan er det dog ikke længere i dag, hvis vi kigger på nogle af de mere moderne løsninger der kommet på området.

De nye gulvafløb giver nemlig plads til at integrere de vigtigste komponenter i badeværelset. Her kan man for eksempel sætte fokus på det marmor og de klinker, der er brugt til badeværelsesgulvet ved at inkorporere dem i afløbet. På denne måde vil afløbet blot ligne en sort sprække, hvor vandet flyder ned. Gulvafløbet vil således præsentere sig mindre diskret uden at gå på kompromis med den funktionelle del af afløbet, tværtimod.

Moderne gulvafløb kan skabe mindre rengøring i din bolig

Det nye design er dog også meget praktisk. Man har lavet gulvafløbet i en sådan stil, at det gulv, der er omkring det, har en svag hældning så vandet løber ned i det, modsat i gamle dage, hvor man typisk byggede det enkelte vandafløb på et fladt gulv. Det gør også at der ikke opstår små søer af vand i kabinen, hvilket kan skabe større problemer med kalk og snavs. Hældningen er udregnet efter den vinkel, det skal have, for at vandet flyder ned, og ikke mere. Det betyder, at man ikke med det blotte øje kan se, at der er en hældning i gulvet, man kan blot konstatere, at man ikke behøver at være super flittig med vandsvaberen, når man er færdig med at tage sig et bad i brusekabinen.

Det gør også at vedligeholdelse af dit afløb er minimal med en sådan løsning. Det du skal være opmærksom på er, hvis der kommer større mængder af hår og snavs, som evt. kan sætte sig fast og stoppe til. Det kan derfor være en god idé at lave lidt vedligeholdelse af gulvafløbet (se video) engang imellem, for at sikre at det altid fungerer optimalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *