Energistyrelsen belønner bolig-ejere med solceller

Standard
Energistyrelsen belønner bolig-ejere med solceller

Har du overvejet, om du skulle købe solceller til dit hjem, kan du nu ikke længere kun tælle miljøomtanke og vedvarende energi til pluslisten. Nu kan du nemlig også spare penge ved at få et tilskud til din private bolig eller boligforening fra staten. Energistyrelsen har i et nyt tilbud gjort det nemmere og billigere for folk at etablere solceller.

Hvis dit solcelleanlæg er tilsluttet egen elmåler og bruger en såkaldt forbrugsinstallation, så kan du nettoafregne på timebasis. Hermed kan du også benytte dig af den støtte, som blev vedtaget ved lov nr. 900 af fjerde juni 2013, og som blev sat i kraft per 11 februar 2015.

Solceller får forhøjet støtte

Selvom den oprindelige lov gav et udmærket forhold til private husstande og boligforeninger med solceller, er der nu endnu flere penge at hente. Den nye forhøjede støtte betyder, at solcelleanlæg, der er etableret til privat forbrug, kan få hjælp til de omkostninger, der er, når man skal etablere et solcelleanlæg.

Har du købt dine solceller inden for de seneste par år, kan du også benytte dig af tilbuddet. Hvis du har etableret et anlæg mellem den 20. november 2012 og senest 11 juni 2013, kan du benytte dig af støtten. Hvis du har fået istandsat et anlæg før den 20. november er det desværre for sent at benytte sig af tilbuddet.

Tilskud til solceller er lavet for at skabe investeringer

Den støtte, man nu kan få, hvis man har fået solcelleenergi i ens private hjem, kommer som følge af en række initiativer for at få danskerne til at investere i solceller. Med tilskuddet håber Energistyrelsen at gøre solcelleenergi til en mere normal og udbredt energikilde for den enkelte dansker. Man kan dog med god grund forvente, at tilskuddet er midlertidigt.

Der er lukket for kommentarer.