Det er ikke altid en elektriker kan hjælpe dig

Standard
Det er ikke altid en elektriker kan hjælpe dig

Det er ikke sket i mange årtier i Danmark, men der kan opstå situationer, hvor man pludselig er uden el i flere timer. Her kan selv en elektriker ikke hjælpe, og du skal kunne klare dig selv i 72 timer, hvis det står til den nationale beredskabsplan. Men det er måske lettere sagt end gjort, så her får du et par råd til, hvordan du klarer dig uden strøm i så mange dage.

Hav apparaterne klar, som aldrig får brug for en elektriker

Det første gode råd er, at du altid har en række ting i hjemmet, som er drevet fuldstændig på batteri, således at den elektriske del ikke vil betyde noget for det enkelte apparat. En stor fordel er for eksempel at have en batteridrevet radio klar, hvor du altid kan få nyheder og opdateringer om, hvorfor du er uden el i så mange dage. Derudover kan du med et batteridrevet ur, altid holde styr på, hvor lang tid der går med en konkret handling. Det er også en god idé at vide hvad klokken er, i de tider hvor landet er i højeste beredskab.

Der er også mange andre situationer, hvor det altid er rart at kunne gardere sig. I et land som Danmark, kan det for eksempel være en god idé at have et par stearinlys klar, således at du ikke behøver at gå rundt i mørke, selvom der ikke er noget elektricitet til din husstand. Herudover kan det anbefales med en batteridrevet lommelygte, så du i højere grad selv kan manøvrere og bestemme, hvor i din bolig du har behov for lys, i de dage og timer hvor du er foruden elektricitet.

Forebyg problemerne i samspil med din lokale el-installatør

Heldigvis er ovenstående senarier ikke noget der sker særlig tit. I dag er vores hverdag blevet så afhængig af strøm, at der med tiden er opsat flere sikkerhedssystemer og mekanismer der gør, at hvis den ene strømkilde svigter, så er der en anden der tager over. Sådan har det dog ikke altid været. I dag er elektrikere også langt hurtigere til at rykke ud, fejlfinde og udbedre problemerne, i takt med at elektriker uddannelsen er blevet bedre. Derudover findes der i dag el-installatører der er uddannet indenfor særlige områder, f.eks. solceller, IHC-styring, klimaanlæg m.m. og EL-værktøjerne som de bruger, er ikke mindst blevet mere udviklet med tiden.

Det også en god idé at forebygge mod de problemer der kan opstå med el. Skab kontakt til en lokal elektriker allerede i dag, så han ikke er mere end et opkald væk, den dag hvor din el fejler. Hermed vil han hurtigt kunne komme ud, foretage et el-tjek af situationen og udbedre problemerne. Og ja, en lokal elektriker er altid at foretrække. Bor du f.eks. i København, så find en el-installatør i Storkøbenhavn der med kort varsel kan hjælpe. Det er typisk også billigere, i takt med, at distancen fra elektrikeren til dig er mindre, hvilket både reducerer transportomkostninger og den tid, som elektrikeren skal bruge på vejen.

Der er lukket for kommentarer.