3 typer bæredygtig energi, din el-installatør kan anbefale

Standard
3 typer bæredygtig energi, din el-installatør kan anbefale

Temperaturen stiger konstant og slår varmerekorder, vandstanden er stigende, isen smelter og vejret bliver mere ekstremt. Alt sammen faktorer på, at klimaet er under hårdt pres i disse år. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at en stor del af danskere er begyndt at vise interesse for forskellige metoder at benytte sig af vedvarende energi. Energi, der ikke belaster miljøet på samme måde som elektricitet. Her kan din el-installatør komme ind i billedet. Før i tiden var det nemlig kompliceret og ofte dyrt at få installeret komponenter som solceller på taget, da teknologien ikke var ligeså udviklet, som den er i dag. Men ud over solcellerne er der kommet flere metoder til at benytte sig af bæredygtig energi, og som din el-installatør kan hjælpe med at installere i din bolig eller sommerhus.

Tre typer bæredygtig energi

En toetagers villa har ikke samme energibehov som et sommerhus ved Vesterhavet. Her er derfor tre typer bæredygtig energi, som kan tilpasses forskellige behov. El-installatøren står selvfølgelig klar med gode råd og erfaringer, når du skal vælge.

  • En installering af luft-til-luft varmepumpen kan være med til at lette elregningen i husstanden betragteligt. Pumpen består af to dele; en i haven og en i huset. Den udendørs del samler luften omkring sig og sender den ind til huset, hvor den undervejs er blevet opvarmet.
  • Selvom det føles som om, at det for det meste regner i Danmark, så kan solfangere være en anden løsning, hvis du vil spare på energibudgettet. Anlægget opfanger nemlig også det lys, som trods alt klemmer sig ind i mellem skyerne. Dog er det ikke nok til, at huset udelukkende kan køre på solenergi.
  • Et jordvarmeanlæg består af en varmepumpe og en jordslange, som udnytter solens varme i jorden. Slangesystemet graves ned i jorden, og jo længere slangen er, jo mere varme og energi kan der trækkes ud af jorden.

Der er altså ingen undskyldning for at komme igang. Skal du bygge nyt hus, så handler det om at få tænkt bæredygtighed ind fra start, da det er den langt billigste og bedste løsning. Her kan en el-installatør hjælpe dig med at se mulighederne sammen med en byggesagkyndig. På sigt kan der være rigtig mange penge at spare på både varme og el-regning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *